Nature of Cyprus
English Ελληνικά Türkçe
      Εισαγωγή ×
     Πρωταράς
     Αγία Νάπα
     Λάρνακα
     Λευκωσία
     Λεμεσός
     Πλάτρες
     Πάφος
     Πόλη/Λατσί
Θαλάσσια εξερεύνηση
Cyprus Walks Etc Πεζοπορία με συνοδεία

Αυθεντικός Οικοτουρισμός στην Κύπρο

 

Υπηρεσίες Αυθεντικού (Οικο) Τουρισμού και διαχείρισης της αειφορίας


Η εταιρεία F.I. NatureOfCyprus Ltd ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 (από τον Φοίβο Ιωαννίδη) για να λειτουργεί σαν όχημα στην προσφορά υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διαχείριση της αειφορίας γενικά και ειδικότερα με τον Αυθεντικό (Οικο) τουρισμό στην Κύπρο.

Τρέχουσες υπηρεσίες
Οι υπηρεσίες μας για το 2012 περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

1. Οργανώση περιπάτων και συνοδεία σε διάφορες εξαιρετικές για πεζοπορία περιοχές της Κύπρου, ιδιαίτερα στο Δάσος Πάφου, στο Τρόοδος και στη χερσόνησο του Ακάμα.
Η υπηρεσία προσφέρεται συνήθως σε ομάδες μεγέθους από 2-8 μέλη (ανά συνοδό πεζοπορίας). Μπορούμε να προσαρμόσουμε τις εκδρομές σας ανάλογα με τις απαιτήσεις της ομάδας σας (μονοήμερες ή πολυήμερες εκδρομές πεζοπορίας). Προσφέρουμε την υπηρεσία σε όλες τις εποχές. Ακόμη και το καλοκαίρι, υπάρχουν πολύ ωραίες διαδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος στην Κύπρο, αποφεύγοντας τις υψηλές θερμοκρασίες, με την προϋπόθεση ότι θα γίνει σωστός προγραμματισμός των εξορμήσεων. Παραδείγματα διαδρομών περιλαμβάνουν το μονοπάτι Άρτεμις στο Τρόοδος, την κοιλάδα του Πλατύ, την διαδρομή από την Κοιλάδα των Κέδρων στην κορυφή Τρίπιλος στο Δάσος Πάφου, τα μονοπάτια στο Φαράγγι του Άβακα, Σμιγιές και Αφροδίτη στη χερσόνησο του Ακάμα.
Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την συγκεκριμένη υπηρεσία στο gr.CyprusWalksEtc.com.


2. Υπηρεσίες για Independent Self-Guided Walkers
Από τον Οκτώβριο 2011 (μέσω της συνεργασίας ‘Cyprus Walks Etc’ partnership – www.cypruswalksetc.com) προσφέρουμε πακέτα υπηρεσιών για λεγόμενους ‘Independent Self-Guided Walkers’ που ενδιαφέρονται ναεξερευνήσουν την Κύπρο.  Η 6ήμερη πεζοπορία γίνεται σε διαδρομή που σχεδιάσαμε (μήκους περίπου 100 χλμ), που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.  Θεωρούμε την περίοδο απο τον Οκτώβρη μέχρι τον Μάη σαν την πιο κατάλληλη για τις πεζοπορίες μας.  Καθώς το μεγαλύτερο υψόμετρο στην διαδρομή μας είναι μόνο 860 μέτρα, το περπάτημα μπορεί να γίνει και τον χειμώνα, καθώς σπάνια χιονίζει σε χαμηλά υψόμετρο στην Κύπρο.  Επίσης το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής είναι στο δροσερότερο, δυτικό τμήμα της Κύπρου, έτσι μπορεί κάποιος να περπατήσει άνετα ακόμη και κοντά στο καλοκαίρι.   Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες (στα αγγλικά) για την συγκεκριμένη υπηρεσία στο www.CyprusWalksEtc.com.

3. Θαλάσσια εξερεύνηση εξαιρετικής ομορφιάς τμημάτων της ακτογραμμής με ‘ποδοκίνητα’ σκάφη
Προσφέρουμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία για διάφορες διαδρομές στην ακτογραμμή της Κύπρου. Η πρώτη διαδρομή που προσφέρουμεείναι μεταξύ της παραλίας Γλυκύ Νερό στην Αγία Νάπα – περνώντας και από τις θαλασσινές σπηλιές της Αγίας Νάπας, γύρω από την ακτογραμμή του Κάβο Γκρέκο, από τις θαλασσινές σπηλιές στο Κάβο Γκρέκο - και την παραλία του Κώννου κοντά στον Πρωταρά.
Άλλες διαδρομές μας: α) από τη Πέτρα του Ρωμιού στον κόλπο Πισσουρίου, την παραλία της Επισκοπής, το Ακρωτήρι και το Λέιτις μάιλ, β) από τον Κόλπο των Κοραλλίων στον Άγιο Γεώργιο της Πέγειας, την Λάρα και την βόρεια ακτή του Ακάμα μέχρι τα Λουτρά της Αφροδίτης, γ) κάποιες μικρότερες διαδρομές, όπως  Ξυλοφάγου - Ποταμός του Λιοπετριού, Αργάκα - Πωμός-Παχύαμμος, Άγιος Γεώργιος του Αλαμάνου - Ακτή του Κυβερνήτη. 
Το ποδοκίνητο σκάφος που χρησιμοποιούμε για αυτή την υπηρεσία είναι πολύ σταθερό, γρήγορο, εύκολο στη χρήση και άνετο . Οι συμμετέχοντες έχουν ευκαιρίες για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα, όπως και για μελέτη της φύσης και για πτηνοπαρατήρηση. Η αγορά-στόχος μας αποτελείται από άτομα όλων των ηλικιών που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν θαλασσίως τις ακτές της Κύπρου με ένα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο και να ανακαλύψουν όμορφα παράκτια φυσικά αξιοθέατα της Κύπρου.  Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την συγκεκριμένη υπηρεσία στο gr.CyprusWalksEtc.com.

4. Πώληση του βιβλίου «Οδηγός για τη Φύση της Κύπρου» (αγγλική και ελληνική έκδοση)
Το βιβλίο που εξέδωσε ο Φοίβος το καλοκαίρι του 2009, ήρθε να συμπλήρωσει τον ιστότοπο www.natureofcyprus.org. Περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες για περίπου 200 φυσικά αξιοθέατα της Κύπρου (για 80 παραλίες, 50 μονοπάτια, 20 υγροβιότοπους, 30 αιωνόβια δέντρα, κλπ). Έχει τύχει μεγάλης αποδοχής και έχει πάρει καλές κριτικές. Μπορείτε να το παραγγείλετε είτε απευθείας από εμάς ή να το αγοράσετε από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία (και άλλα καταστήματα) ή Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κύπρο.

5. Διαφημιστικός χώρος στο www.natureofcyprus.org
Το www.natureofcyprus.org είναι ο ιστότοπος με τις πιο εκτενείς πληροφορίες για τη φύση της Κύπρου, περιλαμβανομένης της πανίδας και της χλωρίδας της Κύπρου, και των φυσικών αξιοθέατων, όπως των παραλιών, των μονοπατιών και των υγροβιότοπων. Το www.natureofcyprus.org έχει υψηλή αναγνωρισιμότητα και έρχεται στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων διαφόρων μηχανών αναζήτησης, για δεκάδες διαφορετικές λέξεις-κλειδιά και φράσεις που σχετίζονται με τη φύση της Κύπρου. Το www.natureofcyprus.org
δέχεται αυξανόμενη ροή επισκεπτών από περίπου 40 χώρες κάθε μήνα. Πολύ σημαντικές πηγές επισκεπτών είναι η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κύπρος.
Διατηρούμε περιορισμένο διαφημιστικό χώρο που προσφέρουμε είτε σε ενδιαφερόμενες εταιρείες ή (δωρεάν) σε κατάλληλους ΜΚΟ (μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς). Μας ενδιαφέρει να σας μιλήσουμε αν αντιπροσωπεύετε κάποιο από τα συγκεκριμένα είδη οργανισμών.

6. Παράδοση σεμιναρίων με θέμα «Η Φύση της Κύπρου»
Παραδίδουμε σεμινάρια στα αγγλικά ή στα ελληνικά για τη Φύση της Κύπρου, τα οποία προσαρμόζουμε ανάλογα με τις επιθυμίες των εκπαιδευόμενων. Συνήθως τα σεμινάρια / κατάρτιση διαρκούν 6-7 ώρες ή 1-2 ώρες. Τα σεμινάρια για το πρώτο μισό του 2010 έτυχαν έγκρισης για επιχορήγηση από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Παραδίδουμε επίσης σεμινάρια για τη Φύση της Κύπρου σε σχολές και κολλέγια (σε αυτά που προσφέρουν μαθήματα σχετικά με τον τουρισμό), καθώς και σε άλλες ομάδες που ενδέχεται να ενδιαφέρονται για το θέμα της φύσης της Κύπρου (ιδίως σε εκείνους που ήθελαν να εκπαιδευτούν σε θέματα πρόσβασης σχετικού υλικού στο διαδίκτυο).


Μελλοντικές υπηρεσίες


7. Ηλεκτρονικό κατάστημα
Σχεδιάζουμε να προσφέρουν για πώληση διάφορα προϊόντα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς επίσης και προϊόντα που χρησιμοποιούνται στη φύση και την ύπαιθρο. Σχεδιάζουμε να ξεκινήσουν την προσφορά των προϊόντων εντός του 2013.
Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας άν σας ενδιαφέρει κάποια από τις τρέχουσες υπηρεσίες μας, ή αν θέλετε να ενημερώνεστε σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας, στέλνοντάς μας ένα σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση phivos.ioannides@natureofcyprus.org.

 

 
Εισαγωγή   |  Πουλιά  |  Βιότοποι  |  Θηλαστικά  |  Ερπετά  |  Φυτά  |  Μανιτάρια  |  Φυσικά αξιοθέατα  |  Πρωταράς  |  Αγία Νάπα  |  Λάρνακα  |  Λευκωσία  |  Λεμεσός  |  Πλάτρες  |  Πάφος  |  Πόλη/Λατσί  |  Παιχνίδια  |  Αυθεντικός Οικοτουρισμός   |   Privacy Policy