Nature of Cyprus
English Ελληνικά Türkçe
      Εισαγωγή ×
     Πρωταράς
     Αγία Νάπα
     Λάρνακα
     Λευκωσία
     Λεμεσός
     Πλάτρες
     Πάφος
     Πόλη/Λατσί
Θαλάσσια εξερεύνηση
Cyprus Walks Etc Πεζοπορία με συνοδεία

Οι παραλίες και άλλα φυσικά αξιοθέατα της Πάφου

Έρευνα :
Τι είδος φυσικών αξιοθέατων κοντά στην Πάφο (παραλία, μονοπάτι, κλπ) αναζητάτε;

Γράψτε πιο κάτω μέρος της ελληνικής ονομασίας του φυσικού αξιοθέατου κοντά στην Πάφο (παραλία, μονοπάτι, κλπ) που αναζητήτε ή αφήστε το κενό για να δείτε πληροφορίες για όλα τα φυσικά αξιοθέατα κοντά στην Πάφο

Δείξτε μας τα φυσικά ενδιαφέροντα

Οι παραλίες της Πάφου - κυματοθραύστες, πολυτελή ξενοδοχεία, ανήσυχη θάλασσα στα δυτικά

Η Πάφος  βρίσκεται στη νότια δυτική ακτή της Κύπρου, περίπου 70 χλμ. βόρεια δυτικά της Λεμεσού, 35 χλμ. νότια της Πόλης και του θέρετρου Λατσί, 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πλατρών, 135 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Λευκωσίας, 135 χιλιόμετρα δυτικά της Λάρνακας και 180 χλμ. δυτικά των θέρετρων της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά. Η τυπική κεντρική παραλία της Πάφου (ανατολικά του κάστρου της Πάφου) είναι πολύ καλά οργανωμένη, διαθέτει το οικολογικό σήμα της Γαλάζιας Σημαίας, σχετικά σκουρόχρωμη άμμο, κυματοθραυστες και πολυτελή ξενοδοχεία.  Βόρεια του κάστρου της Πάφου, όπου δεν υπάρχουν κυματοθραύστες (ακόμη - 2009) και τα νερά δεν είναι τόσο ήρεμα, θα συναντήσετε τον Κόλπο των Κοραλλίων, που θεωρείται από πολλούς σαν η καλύτερη παραλία της Πάφου, καθώς και λιγότερο προσβάσιμες παραλίες όπως η παραλία Κοτσιά.

Οι παραλίες στην Τίμη και στα Μανδριά (περίπου 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάφου) προσφέρουν πιο ήσυχες επιλογές σε σύγκριση με την τυπική παραλία στην κεντρική Πάφο.

Πιο μακριά, 25 χιλιομέτρα ανατολικά της κεντρικής Πάφου, μπορεί κανείς να επισκεφθεί (και να κολυμπήσει ) την Πέτρα του Ρωμιού, ίσως στο πιο γνωστό αξιοθέατο της Κύπρου.  Σύμφωνα με το μύθο, η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς κατά την ελληνική μυθολογία (Venus για τους Ρωμαίους), γεννήθηκε και αναδύθηκε από τη θάλασσα εδώ.  Η Αφροδίτη είχε πολύ σημαντική παρουσία στην αρχαία Πάφο, και κοντά στο χωριό Κούκλια (7 χλμ. ανατολικά της Πάφου), υπάρχει το ιερό της, στον χώρο που είναι γνωστός σας ‘Παλαίπαφος’.  Η πόλη της Πάφου (ή Νέα Πάφο) αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της Ουνέσκο και ταπανέμοργα ψηφιδωτά της Πάφου έχουν κεντρική θέση στην κληρονομιάς της πόλης.

Ένα από τα ψηφιδωτά αφορά την οινοποσία κατά την αρχαιότητα.  Το κρασί και το αμπέλι παίζουν κεντρικό ρόλο στη ζωή της ορεινής  Πάφου και αν επισκεφθείτε την ύπαιθρο της Πάφου θα δείτε σίγουρα πολλές εκατοντάδες στρέμματα αμπελώνων (ορισμένα από αυτά έχουν αντικατασταθεί με βίλες πρόσφατα).  Σας συστίνουμε ιδιαίτερα μια στάση σε ένα από τα τοπικά οινοποιεία (π.χ. στο χωριό Κάθηκα, Στατός Άγιος Φώτιος, Παναγιά και Κανναβιού).

Βόρεια του Κόλπου των Κοραλλίων, υπάρχει πολύ ενδιαφέρουσα περιπατική διαδρομή κοντά σε βραχώδεις σχηματισμούς, νησάκια και 2 ομάδων θαλασσινών σπηλιών (στην ακτή του χωριού Πέγεια).

Η Πάφος βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα από το νότιο άκρο της χερσονήσου του Ακάμα (το Φαράγγι του Άβακα είναι στο νότιο άκρο και αίναι εξαιρετικό για σύντομη πεζοπορία).  Ο Ακάμας προσφέρει πληθώρα επιλογών για τον φυσιολάτρη και συναφείς δραστηριότητες (πεζοπορία, πτηνοπαρατήρηση, μελέτη της φύσης, ορεινή ποδηλασία, κολύμπι με/ή χωρίς μάσκα).  Το Δάσος Πάφου δάση και η οροσειρά του Τροόδους γενικά, δεν είναι μακριά και προσφέρονται για ημερήσια εκδρομή και μια αξέχαστη εμπειρία (πράσινη Κύπρος, δάση, κατάφυτες κοιλάδες, γραφικά πετρόκτιστα κυπριακά χωριά) και αποτελούν μια μεγάλη αντίθεση με τη σύγχρονη πόλη της Πάφου.

Η Πάφος διαθέτει πολλά ξενοδοχεία και πολλά πολυτελή ξενοδοχεία βρίσκονται ακριβώς πάνω στην παραλία, στην ακτογραμμή της κεντρικής Πάφου, ανατολικά του φρουρίου της Πάφου, ή βόρεια, σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον Κόλπο των Κοραλλίων.  Υπάρχουν διάφορες άλλες επιλογές διαμονής κυρίως σε ενοικιαζόμενες επαύλεις από τον Κόλπο των Κοραλλίων προς το χωριό της Πέγειας.  Στην ύπαιθρο της επαρχίας της Πάφου υπάρχουν πλέον πολλά αγροτουριστικά καταλύματα, ιδίως σε παλιά πετρόκτιστα ανακαινισμένα κτίρια σε πολλά από τα γραφικά χωριά (π.χ. στα χωριά Κάθηκας, Χούλου και Νικόκλεια).

Τα φυσικά αξιοθέατα της Πάφου στη βάση δεδομένων μας περιλαμβάνουν 15 παραλίες, 5 μονοπάτια, 3 υγροβιότοπους και 2 ομάδες θαλασσινών σπηλιών.

 
Εισαγωγή   |  Πουλιά  |  Βιότοποι  |  Θηλαστικά  |  Ερπετά  |  Φυτά  |  Μανιτάρια  |  Φυσικά αξιοθέατα  |  Πρωταράς  |  Αγία Νάπα  |  Λάρνακα  |  Λευκωσία  |  Λεμεσός  |  Πλάτρες  |  Πάφος  |  Πόλη/Λατσί  |  Παιχνίδια  |  Αυθεντικός Οικοτουρισμός   |   Privacy Policy