Nature of Cyprus
English Ελληνικά Türkçe
      Εισαγωγή ×
     Πρωταράς
     Αγία Νάπα
     Λάρνακα
     Λευκωσία
     Λεμεσός
     Πλάτρες
     Πάφος
     Πόλη/Λατσί
Θαλάσσια εξερεύνηση
Cyprus Walks Etc Πεζοπορία με συνοδεία

Μονοπάτια και άλλα φυσικά αξιοθέατα στις Πλάτρες και το Τρόοδος

Έρευνα :
Τι είδος φυσικών αξιοθέατων κοντά στις Πλάτρες (μονοπάτι, καταρράκτη, κλπ) αναζητάτε;

Γράψτε πιο κάτω μέρος της ελληνικής ονομασίας του φυσικού αξιοθέατου κοντά στις Πλάτρες (μονοπάτι, καταρράκτης) που αναζητήτε ή αφήστε το κενό για να δείτε πληροφορίες για όλα τα φυσικά αξιοθέατα κοντά στις Πλάτρες

Δείξτε μας τα φυσικά ενδιαφέροντα

Πλάτρες - Τρόοδος και Δάσος Πάφου - Οικοτουρισμός στην Κύπρο, εξαιρετικές πεζοπορίες και δυνατότητες για εξερεύνηση

Το χωριό Πλάτρες είναι το κύριο ορεινό θέρετρο στην Κύπρο, βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρα στην οροσειρά Τροόδους, και περιβάλλεται από το δάσος.  Βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λεμεσού, 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάφου, 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λευκωσίας, 70 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πόλης και του θέρετρου Λατσί, 100 χιλιόμετρα δυτικά της Λάρνακας και 150 χιλιόμετρα δυτικά των θέρετρων της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά. Οι διακοπές στις Πλάτρες δίνουν στον επισκέπτη εξαιρετικές ευκαιρίες για να εξερευνήσει το κρυμμένο, καταπράσινο και γραφικό, ενδότερο τμήμα της Κύπρος, να περπατήσει στα επίσημα μονοπάτια της φύσης του Τροόδους, και επίσης να κάνει εύκολη ορεινή ποδηλασία στο εκτεταμένο δίκτυο δασικών χωματόδρομων στο Δάσος Τροόδους και στο Δάσος Πάφου.  Οι εξαιρετικές περιπατικές διαδρομές στα βουνά του Τροόδους περιλαμβάνουν την διαδρομή μέσα από την εκπληκτική κοιλάδα του Πλατύ (κοντά στο ενετικό γεφύρι Τζελεφός,και τα χωριά Μηλικούρι, Άγιος Νικόλαος, Καμινάρια και Φοινί), τα 3 μονοπάτια στην κορυφή του Τροόδους (Άρτεμη, Αταλάντη, Περσεφόνη ), τα μονοπάτια στην κορυφή Μαδαρή, τα μονοπάτια στην Κοιλάδα των Κέδρων, και τα μονοπάτια κοντά στις Πλάτρες και στους καταρράκτες των Πλατρών, δηλ. Στα Καληδονία, στο Μυλλομέρι, στην Χαντάρα και στο Μέσα Ποταμό. Οι φυσιολάτρες θα έχουν την ευκαιρία να να μελετήσουν την πλούσια σε βιοποικιλότητα χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και να φωτογραφίσουν πολλά από τα ενδημικά είδη φυτών στα βουνά του Τροόδους και στο Δάσος Πάφου.  Στο Δάσος Πάφου με λίγη προσοχή, μπορεί να δείτε τα ενδημικά αγρινά (που βρίσκονται μόνο στην Κύπρο) ο πληθυσμός των οποίων έχει ανέκαμψε σε μερικές χιλιάδες από λίγα μόνο ζώα το 1950.

Οι διακοπές στις Πλάτρες μπορούν να συνδυαστούν με επισκέψεις σε σημαντικά μοναστήρια και βυζαντινές εκκλησίες του Τροόδους, συμπεριλαμβανομένης της Μονής Κύκκου (και το μουσείο Κύκκου) και τις δέκα εκκλησίες του Τροόδους που αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά της Ουνέσκο (Άγιο Νικόλαο της Στέγης κοντά στο χωριό Κακοπετριά, Άγιο Ιωάννη Λαμπαδιστή στο χωριό Καλοπαναγιώτης, Παναγία Φορβιότισσα ή Παναγίας της Ασίνου κοντά στο χωριό Νικητάρι, Παναγία του Άρακα κοντά στο χωριό Λαγουδερά, Παναγία του Μουτουλλά στο χωριό Μουτουλλάς, Τίμιο Σταυρό στο χωριό Πελένδρι, Αρχάγγελο Μιχαήλ στο χωριό Πεδουλάς, (Τίμιο) Σταυρό του Αγιασμάτη κοντά στο χωριό Πλατανιστάσα, Παναγιά Ποδύθου στο χωριό Γαλατά και Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο χωριό Παλαιχώρι).  Το εγκατελειμένο μοναστήρι της Παναγίας του Σίντη, η ανακαίνιση του οποίου βραβεύτηκε από την Europa Nostra, στην κοιλάδα του Ξερού ποταμού, δεν απέχει πολύ από το ενετικό γεφύρι του Ρούδια στο Δάσος Πάφου, και είναι ένα από τα πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα στην κυπριακή ύπαιθρο που θα αναταμοίψουν τους τολμηρούς εξερευνητές για την προσπάθεια τους. Μια στάση για κυπριακό καφέ σε καφενείο ενός από τα αργών ρυθμών ορεινά χωριά στα βουνά του Τροόδους μπορεί να σας προσφέρει μια νέα διαφορετική ‘κοινωνική’ εμπειρία.  Οι κάτοικοι των μικρών ορεινών χωριών της Κύπρου δεν συναντούν πολλούς τουρίστες και συνήθως είναι εξαιρετικά πρόθυμοι για κουβέντα.  Μπορεί να σας διηγηθούν πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες για το πώς ήταν παλιά η ‘πραγματική’.

Οι Πλάτρες έχουν ποικιλία χώρων διαμονής από 4άστερα, μεγάλα ξενοδοχεία μέχρι μικρότερα λιγότερο πολυτελείς ξενώνες.  Στην οροσειρά Τροόδους υπάρχουν πολλές άλλες δυνατότητες διαμονής.  Ξενοδοχεία βρίσκονται και στα χωριά Αγρός, Κακοπετριά, Καλοπαναγιώτης, Λυσός (και μερικά άλλα χωριά), ενώ αγροτουριστικά καταλύματα θα βρείτε σε πολλά χωριά στην οροσειρά Τροόδους.

Τα φυσικά αξιοθέτα των Πλατρών και του Τροόδους στην βάση δεδομένων μας περιλαμβάνουν 13 μονοπάτια, 2 υγροβιότοπους, 4 καταρράκτες, 3 ενετικά γεφύρια και 20 αιωνόβια δέντρα.

 
Εισαγωγή   |  Πουλιά  |  Βιότοποι  |  Θηλαστικά  |  Ερπετά  |  Φυτά  |  Μανιτάρια  |  Φυσικά αξιοθέατα  |  Πρωταράς  |  Αγία Νάπα  |  Λάρνακα  |  Λευκωσία  |  Λεμεσός  |  Πλάτρες  |  Πάφος  |  Πόλη/Λατσί  |  Παιχνίδια  |  Αυθεντικός Οικοτουρισμός   |   Privacy Policy